Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo bezig met uitbreiding lokaal HD-aanbod: ‘Ziggo heeft ruimtegebrek’

    Ziggo en lokale omroepen blijven actief met het opwaarderen van het lokale zenderaanbod van SD- naar HD-beeldkwaliteit.
    Jarco Kriek
    3 mei 2023
    comments 8
    Ziggo bezig met uitbreiding lokaal HD-aanbod: ‘Ziggo heeft ruimtegebrek’
    Foto Getty Images

    HD is bij Ziggo de standaard geworden binnen het tv-aanbod. Niet alleen landelijke en regionale zenders worden door het kabelbedrijf waar mogelijk is in HD aan klanten geleverd, maar ook het tv-aanbod van lokale zenders. Ziggo is niet als enige verantwoordelijk voor het omschakelen van lokale zenders naar HD. Lokale omroepen moeten zelf hun signaal in deze betere beeldkwaliteit bij Ziggo aanleveren. Dit gebeurt op een andere manier dan bij bijvoorbeeld KPN. Hierdoor kan een lokale zender op dit moment wel in HD beschikbaar zijn bij KPN maar niet bij Ziggo, of andersom.

     

    RTV Katwijk

    De lokale omroep van Katwijk meldt bezig te zijn met het leveren van het aanvoersignaal in HD-kwaliteit. “Katwijk is bij aanbieder KPN in High Definition te zien via televisie. Kabelexploitant Ziggo volgt zeer binnenkort. De kabelexploitanten zijn technisch nu zover dat lokale omroepen het signaal in HD kunnen versturen. Voor RTV Katwijk betekende dit eerder dat het teletekst-signaal uitgeschakeld moest worden”, zo laat de lokale omroep zelf aan kijkers weten.

     

    Ruimtegebrek Ziggo

    De lokale omroep laat verder het volgende weten: “RTV Katwijk maakt al jaren producties in HD (1080i). Door ruimtegebrek bij Ziggo en KPN was het niet mogelijk om dit signaal ook uitgezonden te krijgen. Online zijn de uitzendingen van de omroep al jaren te zien in HD-kwaliteit. RTV Katwijk was tot nu toe in SD-kwaliteit te zien (480i).”

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroepNLPO

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview