Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verbetert beeldkwaliteit HD

    Ziggo heeft recentelijk de bandbreedte verhoogd die wordt toegekend aan HD-zenders. Dit geldt bij de belangrijkste HD-zenders in het zenderaanbod. Hogere bandbreedte heeft een betere beeldkwaliteit tot gevolg.
    Jorrit van Broekhoven, Peter de Koning
    3 juni 2018
    comments 4
    Ziggo verbetert beeldkwaliteit HD

    Ziggo heeft in de achterliggende periode de bandbreedte van zenders als Discovery HD, FOX HD en National Geographic HD naar ongeveer 11Mbit/s verhoogd. Ook is het kabelbedrijf bij deze zenders gestopt met gebruik van VBR. Dit is een techniek waarbij door de multiplex aan de hand van uitgezonden beelden wordt berekend hoeveel bandbreedte aan een bepaalde zender wordt toegekend. Als de zender minder bewegende beelden toont, wordt de bandbreedte minder. Als er snelle beeldwisselingen zijn, bijvoorbeeld bij sportuitzendingen, dan wordt juist meer bandbreedte gebruikt. Door VBR liep de gemiddeld gebruikte bandbreedte per zender naar tussen de 6 en 8Mbit/s terug.

     

    Meer zenders

    Als een zender minder bandbreedte gebruikt dan kan een kabelbedrijf als Ziggo meer zenders op een bepaalde frequentie uitzenden. VBR wordt niet alleen bij kabelbedrijven gebruikt. Ook de Nederlandse satelliettelevisie-aanbieders Canal Digitaal en Joyne gebruiken deze techniek. Ziggo geeft op dit moment de twintig belangrijkste zenders in HD  met een bandbreedte van tussen de 10 en 12Mbit/s door. Het kabelbedrijf kan dit doen omdat vorig jaar de overstap van MPEG2 naar MPEG4 gemaakt werd. Concurrent KPN geeft alleen de tien belangrijkste zenders aan klanten met een glasvezelverbinding met een hogere bandbreedte en dus betere beeldkwaliteit door.

    ZiggobeeldkwaliteitVodafoneZiggoHDbandbreedte

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview