1. Tests

  Beter beeld, veiliger idee

  SAB levert al enige tijd gebruiksvriendelijke IP-beveiligingscamera’s. Met de nieuwe SABVISION camera’s maakt SAB een flinke stap in kwaliteit.
  Jarco Kriek
  31 juli 2018
  9
  comments 0
  Beter beeld, veiliger idee

  De SAB IP-camera’s, die eerder door ons werden getest (Totaal TV nr. 4, 2017), zijn een goede en betaalbare oplossing voor particulieren om eigendommen te beschermen en beveiligen. Voor particulieren en bedrijven die hoge eisen stellen aan de beeldkwaliteit van hun beveiligingscamera’s zijn er de nieuwe, verbeterde SABVISION camera’s. In plaats van beelden met maximaal 1,2 megapixels worden met de SABVISION camera’s beelden van 4 megapixels weergegeven en opgenomen. Dat levert een indrukwekkend beeld dat zichtbaar beter is dan dat van de instap-cameralijn van SAB.

   

  PoE

  Zomaar overstappen van een oudere beveiligingscamera – van welke fabrikant dan ook – naar een nieuwe SABVISION camera is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om de betere prestaties te kunnen leveren, maakt SAB bij de nieuwe camerareeks gebruik van de Power over Ethernet (PoE) technologie waarbij de netwerkkabel tevens stroomtoevoer is.  De SABVISION camera dient dus te worden aangesloten op netwerkapparatuur die PoE ondersteunt. Dit soort netwerkapparatuur – denk hierbij vooral aan switches – valt meestal tientallen euro’s duurder uit. Veel particulieren hebben daarom in het verleden voordeligere apparatuur aangeschaft die niet geschikt is voor gebruik van SABVISION camera’s, en zullen bij een overstap dus een extra investering moeten doen. Bij PoE wordt stroom aan apparaten geleverd via een twisted pair-netwerkkabel. Zonder deze stroomtoevoer werken de apparaten niet. Naast PoE-geschikte netwerkapparatuur moet dus ook de verbindingen tussen bijvoorbeeld switch en camera’s met dit soort netwerkkabels worden uitgevoerd.

   

  SD en netwerk

  In deze test gebruiken we de SABVISION 2200 dome camera. Een voordeel is dat deze camera – net als de SABVISION 2400 – over een SD-kaartslot beschikt. Het opnemen van beelden van de beveiligingscamera’s hoeft dus niet via netwerkopnameapparatuur te verlopen. In de praktijk is het natuurlijk wel beter om netwerkopnameapparatuur te gebruiken, want als bij een inbraak ook de SD-kaart uit de camera wordt gestolen, zijn alle beelden verloren. Ook op het punt van netwerkopnameapparatuur moet een investering worden gedaan als men een bestaande IP-camera wil opwaarderen naar de betere SABVISION camera’s. Deze opwaardering zorgt niet alleen voor de opslag van kwalitatief betere beelden, maar ook voor meer mogelijkheden om deze beelden te beheren en archiveren.

   

  SABVISION 2200

  De technische specificaties van de SABVISION 2200 beloven beelden met een bijna vier keer betere HD-beeldkwaliteit dan de meeste instap IP-camera’s. Wat vooral opvalt is het grotere en heldere bereik van deze dome-camera. Tot op zeker 20 meter afstand van de camera komen mensen en objecten zeer duidelijk in beeld. Maar ook op een afstand van 40 meter zijn de beelden nog van redelijke en bruikbare kwaliteit. De betere beeldkwaliteit komt mede doordat de SABVISION 2200 – en alle andere camera’s uit de SABVISION-lijn – de verbeterde compressietechniek H.264+ gebruiken. Dit zorgt er tevens voor dat de kwalitatief betere beelden bij opslag niet teveel ruimte in beslag nemen. Dit kan met enkele andere instelmogelijkheden nog verder beperkt worden. Zo kan de camera bijvoorbeeld zodanig ingesteld worden dat er alleen voor een bepaalde periode een opname gestart wordt wanneer de bewegingssensor iets registreert.

   

  Nachtvisie

  De camera’s SABVISION 2300 en SABVISION 2500 gebruiken de EXIR techniek. De EXIR-led wordt gebruikt voor nachtvisie. Dit maakt beelden die in het donker worden gemaakt beter een duidelijker zichtbaar. De EXIR techniek is een verbeterde nachtvisietechniek die ten opzichte van oudere technieken tot veertig procent helderder beeld oplevert. Overigens is het beeld van de SABVISION 2200 in het donker ook al redelijk goed. Een goede gezichtsherkenning – wat overdag geen probleem is – is in het donker wel een stuk moeilijker.

   

  SABVISION app

  Overal ter wereld kunnen de camera’s met de SABVISION app via het internet worden bekeken en bediend. Ook hierbij speelt gebruiksgemak een belangrijke rol. De beelden die op afstand worden bekeken zijn realtime. Omdat de beelden via het P2P-protocol verspreid worden, hoeft de gebruiker geen poort in modem of router open te maken. Dit kan natuurlijk wel, en het is ook aan te bevelen als de meest optimale beveiliging wordt nagestreefd. Maar het is natuurlijk als eerste aan te raden om de standaard inlog van de camera’s te wijzigen. Omdat het om persoonlijke en privébeelden gaat, is verstandig om een sterk en lang wachtwoord te gebruiken dat niet persoonlijk naar de gebruiker te herleiden is. SAB levert voor de SABVISION camera’s netwerkopnameapparatuur van het eigen merk. Er zijn vier modellen verkrijgbaar. Het aantal camera’s dat aangesloten kan worden, verschilt bij deze modellen van 8 tot 32. Alle SABVISION opnameapparatuur voor beelden in 4K-beeldresolutie registreren. Het is aan te raden om deze opnameapparatuur niet in het zicht te plaatsen, zodat het apparaat bij bijvoorbeeld een inbraak niet kan worden meegenomen. Dit is in praktijk geen probleem, omdat het apparaat op elke willekeurige plek in het pand geplaatst kan worden, zolang als het maar met een kabel is aangesloten op het netwerk waarbinnen zich ook de SABVISION camera’s bevinden.

   

  Keuze

  SAB biedt in de SABVISION-lijn meerdere camera’s. Een deel hiervan kan ook buitenshuis gebruikt worden, andere modellen alleen binnenshuis. Elke camera heeft eigen specifieke eigenschappen. Zo is er een camera die ook via wifi kan werken. Andere modellen hebben juist een betere werking in het donker, en de SABVISION 2400 heeft een tweeweg-geluidssysteem. Hierdoor is het geven van een persoonlijk stembericht op afstand mogelijk. Deze camera kan zakelijk bijvoorbeeld worden ingezet om klanten op afstand van informatie te voorzien. Ook is deze camera uiterst geschikt als videobewaking in de kinderkamer en voor ouderen.

   

  Conclusie

  SAB heeft met de SABVISION camera’s de standaard voor een betaalbare en kwalitatief betere beveiliging een stuk hoger gelegd. Voor particulieren en bedrijven die eigendommen beter willen beschermen en beveiligen is SABVISION een heel goed maar vooral betaalbaar alternatief.

   

  De geteste apparatuur werd beschikbaar gesteld door SAB, Rotterdam

  SABSABVISION

  Reacties

 1. TV-TIP Bon Bini Holland

  Bon Bini Holland
  RTL 4 om 20:00 uur
  Jandino is niet de eerste entertainer met veel typetjes die een film maakte, maar wel een van de weinigen die zo slim was die malle creaties niet de hoofdrol te geven. Net als in zijn shows is de ene grol beter gelukt dan de andere. Maar het komt de pret zeker ten goede dat hij ook zijn grappige medespelers de ruimte geeft.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP Jason Bourne

  Jason Bourne
  Veronica om 20:30 uur
  In Jason Bourne zien we onze held Matt Damon terug in een hightech kat-en-muisspel gelukkig als vanouds cityhoppen, nadat zijn maatje Julia Stiles die enge hersenspoelprogramma’s van de CIA heeft gehackt. Damons missie, terwijl een schurkerige Tommy Lee Jones hem op de hielen zit: het oplossen van de moord op zijn vader.