Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Tests

  De beste Europese series bij Lumière

  Vroeger kochten we de box-sets met dvd's van onze favoriete series. Tegenwoordig kunnen we online terecht bij Lumière Series.
  Jarco Kriek
  7 mei 2020
  7
  comments 0
  De beste Europese series bij Lumière

  De fysieke verkoop van dvd's loopt snel terug. Zeker nu online streamingdiensten in veel huiskamers zijn doorgedrongen en er in veel huishoudens zelfs helemaal geen dvd- of blu-rayspeler meer te vinden is. Het online huren of kopen van films en series heeft het aanschaffen van schijfjes verdrongen.

   

  Nadruk op Europa

  Bijna drie jaar geleden werd Lumière Series als digitaal koopplatform in de markt gezet. Daarbij speelde de Europese Commissie een belangrijke rol. Op Lumière Series zijn namelijk alleen Europese producties te koop, waarbij de nadruk op series is gelegd. Dit maakt het online platform onderscheidend van grotere online koopplatforms als iTunes/Apple TV en Google Play Movies & TV.

   

  Alleen koop

  Nog een groot verschil met veel andere online video on demand-platforms is dat een film of serie bij Lumière Series niet digitaal gehuurd kan worden. Bij Lumière Series kunnen series uitsluitend worden gekocht. Het is dus het digitale equivalent van een dvd of blu-ray aanschaffen. Het voordeel van deze vorm van online kijken is dat er geen speler nodig is om de content te kunnen afspelen. Als er een laptop, tablet of smartphone bij de hand is kan de gekochte content overal in de wereld bekeken worden.

   

  Zoeken en vinden

  Series kunnen alleen worden gekocht via de website lumiereseries.com. Kopen via de app is niet mogelijk. Als een serie eenmaal is aangeschaft, dan kan deze wel via de app voor tablet of smartphone worden bekeken, zo vaak men maar wil. Het vinden van een serie bij Lumière Series is door diverse zoekmogelijkheden zo makkelijk mogelijk gemaakt. Behalve op genre kan er ook op taal naar content worden gezocht. Daarnaast is het aanmelden voor een nieuwsbrief mogelijk om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen rond Lumière Series en nieuw toegevoegde titels.

   

  Wereldwijd kijken

  Lumière is een Belgisch bedrijf dat films en series verkoopt aan inwoners van de Benelux-landen Nederland, België en Luxemburg. Het kijken van online gekochte content kan echter wel buiten de Benelux. Ben je bijvoorbeeld op vakantie of tijdelijk voor werk in een Europees land, dan kan je als inwoner van de Benelux gewoon online een titel kopen. Wel moet er worden afgerekend met een betaalkaart die in Nederland, België of Luxemburg is geregistreerd.

   

  Sneller

  Lumière Series belooft zijn klanten dat de content die online wordt verkocht in ieder geval gelijktijdig verkrijgbaar is als de fysieke versie op dvd of blu-ray in de winkel. Maar in veel gevallen kan de content al een week eerder via Lumière Series worden aangeschaft. Net als bij de aankoop van een fysiek exemplaar in de winkel bestaat bij Lumière Series het recht op retour van het gekochte product. Dit kan binnen veertien dagen. Het recht op retour vervalt echter direct als de stream van de serie voor de eerste keer is aangezet. De prijs van een volledig seizoen van een serie is in de meeste gevallen €12,50. Losse afleveringen zijn niet te koop. Als er van een serie meerdere seizoenen te koop zijn, kunnen de extra seizoenen in veel gevallen tegen een gereduceerd tarief gekocht worden. Bij vrijwel alle beschikbare series zijn Nederlandse ondertitels beschikbaar.

   

  Kijken

  Het bekijken van aangekochte content kan op diverse manieren. Als eerste kunnen aankopen worden afgespeeld via de website www.lumiereseries.com op de pc of laptop met de besturingssystemen Windows of MacOS. Een andere mogelijkheid is het kijken via de Lumière Series-app op tablets en smartphones. De app is beschikbaar voor de platformen iOS/iPadOS (Apple) en Android. Natuurlijk willen veel mensen een serie het liefst op een groter beeldscherm bekijken. Dat kan door de content vanuit de app via Chromecast of AirPlay naar een televisie of mediaspeler te streamen.

   

  Beeldkwaliteit

  Lumière Series levert aangekochte series in HD-beeldkwaliteit. Deze beeldkwaliteit is in principe goed, maar natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid en kwaliteit van de beschikbare internetverbinding. Ook het streamen met Chromecast en AirPlay gaat in een redelijk goede beeldkwaliteit. Op een televisie met een beelddiagonaal van 75 inch zagen we wel enkele oneffenheden.

   

  Internet

  Voor gebruik van Lumière Series is altijd een internetverbinding nodig. Dit is wellicht het grootste nadeel aan dit koopplatform. Het is namelijk (nog) niet mogelijk om een gekochte serie te downloaden en later op een gewenst tijdstip zonder internetverbinding af te spelen.

   

  Aanbod

  Het aanbod van Lumière Series is in de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2017 begon het platform met 25 series. Inmiddels is dat aantal tot enkele honderden gegroeid. Dit zijn niet alleen de bekendste series. Door de verscheidenheid van het aanbod is er voor jong en oud voldoende content te koop. Overigens is een deel van de aangeboden series ook zonder betaling tijdelijk zichtbaar via de video on demand-platforms van tv-aanbieders als Ziggo en KPN.

   

  Conclusie

  In deze tijd waarin het online aanbod de fysieke verkoop van dvd en blu-ray wegdrukt, is Lumière Series voor de makers van Europese series een platform om inkomsten te genereren zodat ze nieuwe content kunnen blijven maken. Maar hoewel dat idee goed is, dient er nog het nodige gesleuteld en geïnvesteerd worden om Lumière Series naar een hoger plan te tillen. Denk hierbij aan kunnen downloaden van gekochte content om ook zonder internetverbinding te kunnen kijken. Ook een app voor Smart TV en online mediaspelers zou welkom zijn.

  Lumiere SeriesLumierestreaming

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)