1. Tests

  Onbeperkt griezelen met Horrify

  De grote streamingdiensten richten zich op een breed publiek. Maar er zijn ook diensten die mikken op een bepaalde doelgroep, zoals Horrify.
  Jarco Kriek
  14 january 2020
  7
  comments 0
  Onbeperkt griezelen met Horrify

  Wie zoekt naar vermaak voor het hele gezin zit goed bij Netflix, Videoland of Disney+, maar de catalogus van Horrify heeft een heel ander thema. De naam zegt het al: bij deze streamingdienst staan horror en griezelen centraal staan. Dit genre komen we bij Netflix, Videoland en Amazon Prime Video ook wel tegen, maar daar moet je er wel goed naar zoeken en de echte horrorfanaat is binnen enkele dagen door de beschikbare films en series heen. Voor deze groep kijkers is Horrify dus een uitkomst. Honderden films voor duizenden uren griezelen, en dat voor €6,95 per maand.

   

  Genres

  Voor de doorsneekijker betekent horror vooral veel bloed en geschreeuw, maar de kenners weten dat het genre veel varianten kent. Voor de echte liefhebbers heeft Horrify het beschikbare aanbod in meer dan twintig subgenres ingedeeld. Een prima service voor de abonnee, die hierdoor goed geholpen wordt om een perfecte griezelavond samen te stellen.

   

  App

  Kijken naar Horrify kan met een pc of laptop, maar daarnaast is een app voor tablet en smartphone beschikbaar voor de besturingssystemen Apple iOS/iPadOS en Android. Er zijn dus geen apps voor Smart TV-internettelevisies of online mediaspelers. Het kijken op een groot beeldscherm – bijvoorbeeld een televisie – is met een omweg echter wel mogelijk. De app voor de tablet en smartphone ondersteunt namelijk de streamingtechnieken Chromecast en Airplay. Dit betekent dus dat er naast een Chromecast dongle of Apple TV HD/4K mediaspeler (of een tv met Chromecast of AirPlay ingebouwd) ook altijd een tablet of smartphone binnen handbereik moet zijn om de film te streamen. En dat is toch wel een klein nadeel. Wat betreft gebruiksgemak scoort de app ruim voldoende. Bij het streamen via Chromecast en vooral Airplay liet de app echter wel op enkele momenten wat steekjes vallen. Dat was echter niet dermate ernstig dat het kijkplezier echt werd verstoord. Bij een toekomstige update van de app kan er wellicht enige aandacht worden besteed aan optimalisering van het gebruik in combinatie met deze streamingtechnieken.

   

  Aanbod

  Nu vinden wij even griezelen soms best leuk, maar het zou te ver gaan om te stellen dat horror op ons dagelijkse menu staat. Daarom hebben we een echte horrorfanaat het aanbod van Horrify laten beoordelen. Deze kwam al snel tot de conclusie dat de echte blockbusters in dit genre niet in overvloed aanwezig zijn in het aanbod van Horrify. Het gaat in veel gevallen om zogenaamde B-films. Daarbij moet echter direct de kanttekening worden gemaakt dat dit geen negatief oordeel is over het filmaanbod: veel echte horrorliefhebber duiken namelijk juist graag in de meer obscure hoeken van het genre. In veel gevallen zijn de bekendere horrorfilms - die vaak ook in de bioscoop zijn vertoond - al bij andere streamingdiensten beschikbaar. Juist het onbekendere filmaanbod van Horrify zorgt voor een hogere griezelfactor en een ontdekkingsreis waarbij de remmen wat meer los gaan. De liefhebber gaat Horrify dan ook zeker omarmen.

   

  Abonnement

  De vrijheid die streamingdiensten – en dus ook Horrify – de kijker bieden, is een groot pluspunt. Het abonnement kan bij Horrify maandelijks opgezegd worden. Dus wie langer op vakantie gaat of net verliefd is geworden en in een romantische periode zit, kan het abonnement stopzetten en later op een geschikt moment weer activeren. Wie eerst zeker wil weten of Horrify wel een geschikte streamingdienst is, kan eerst 14 dagen gratis met het filmaanbod kennismaken. Kijkers die zich voor langere tijd als abonnee aan Horrify binden, worden door de streamingdienst beloond. Een abonnement dat per maand kan worden opgezegd kost €6,95 per maand. Wie zich een half jaar aan Horrify wil binden, betaalt €34,95. Dit is voor de horrorliefhebber het abonnement dat we adviseren. Er is namelijk wel een jaarabonnement, maar dat heeft de wat vreemde prijs van €69,95. Als je twee keer een abonnement voor een half jaar koopt, heb je niet alleen meer vrijheid om het abonnement tijdelijk stop te zetten, maar ben je ook nog eens vijf cent goedkoper uit.

   

  Thema

  Met de filmserie Into the Dark biedt Horrify thematische films op speciale feestdagen. De reeks, die oorspronkelijke werd gemaakt voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu, bestaat uit twaalf afleveringen van zo'n anderhalf uur. Elk deel staat in het teken van een speciale viering, zoals bijvoorbeeld Halloween of nieuwjaarsdag. De ware liefhebber kan natuurlijk ook gewoon de hele serie in één ruk 'bingen'. Inmiddels zijn op Horrify twee seizoen van Into the Dark beschikbaar.

   

  Conclusie

  Horrify is een thematische streamingdienst die zeker niet voor iedereen bestemd is. Liefhebbers van het genre horror kunnen zeker honderden uren van deze streamingdienst genieten. Omdat het aanbod veelal uit minder bekende B-films bestaat, stuit de abonnee soms op heel slechte horrorfilms. Dat is ook wel een beetje de charme van het horrorgenre, en echte liefhebbers zullen daar niet over vallen.

  Horrifystreaminghorror

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Bad Boys For Life

   5X2 KAARTEN BAD BOYS FOR LIFE

   Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in het langverwachte Bad Boys For Life. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze actiefilm weggeven.

  TV-TIP Holland-België

  Holland-België
  RTL 4 om 20:00 uur
  De strijd tussen Nederland en België gaat door in het nieuwe seizoen van deze komische spelshow. Wie weet het meeste van het buurland?

  TV-TIP Angels & Demons

  Angels & Demons
  Veronica om 20:00 uur
  Na de moord op de katholieke fysicus Silvano Bentivoglio wordt de hulp ingeroepen van professor Robert Langdon, expert op het gebied van symboliek. Op het lijk van de vermoorde fysicus is namelijk een vreemd symbool aangetroffen. Samen met Bentivoglio's collega Vittoria Vetra gaat professor Langdon op zoek naar de moordenaar die gevaarlijke antimaterie uit het laboratorium heeft ontvreemd.

  Interview

  • Netflix Original Ares Lisa Smit

   Lisa Smit

   Ares

   Lisa Smit (26) speelt een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-original serie Ares, die vanaf 17 januari te bekijken is. Deze psychologische horrorserie telt acht afleveringen en wordt in meer dan 190 landen uitgebracht!
   Reacties0 reactie(s)