Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Caiway verhoogt prijs basispakket met 1 euro

    Bij Caiway gaat op 1 april de maandelijkse prijs van het basisabonnement met 1 euro omhoog. Hiervoor krijgt de abonnee dan wel meer HD-zenders, waaronder het Britse kanaal BBC One HD.
    Jarco Kriek
    3 maart 2011
    comments 0
    Caiway verhoogt prijs basispakket met 1 euro

    Televisieaanbieder Caiway verhoogt het abonnement van het basispakket op 1 april met 1 euro tot € 16,95 per maand. Voor dit bedrag krijgt de abonnee wel een digitaal zenderaanbod bestaande uit SD, HD en DVB-T.

    De televisiekijker kan sinds 10 oktober 2010 bij Caiway alleen nog maar digitaal naar televisiekijken. Op deze datum stopte Caiway immers definitief met de doorgifte van analoge televisiekanalen. In de jaren daarvoor had Caiway haar abonnees al duidelijk gemaakt dat men op termijn wilde stoppen met analoge televisie. Het analoge zenderaanbod werd in deze tijd ook gefaseerd teruggebracht naar het wettelijke minimum van 15 analoge televisiekanalen die een kabelbedrijf moet doorgeven als men analoge televisie wil aanbieden.

    De Caiway-abonnee krijgt in het huidige basispakket de beschikking over 60 digitale televisiekanalen in standaard kwaliteit, 19 televisiekanalen in HD-kwaliteit en een DVB-T pakket van 18 televisiekanalen. Dit DVB-T pakket geeft Caiway door voor analoge overstappers met oudere televisies die geen behoefte hebben aan een extra digitale televisiedecoder. Wie beschikt over een platte televisie met alleen DVB-T tunerondersteuning kan dit DVB-T aanbod hiervoor gebruiken. Wie beschikt over een platte televisie met ingebouwde DVB-C tuner kan bij Caiway direct, dus zonder smartcard, naar het complete SD- en HD-zenderaanbod van het basispakket kijken.

    De verhoging van het basispakket van 1 euro per maand mag dan wel fors genoemd worden, de abonnee krijgt hiervoor wel een volledig zenderaanbod, inclusief HD, ervoor terug. Daarnaast wordt op 1 april het zenderaanbod in het basispakket met de HD-zenders BBC HD en Kitchen24 HD. Ook de populaire kinderzender Disney Channel komt in SD-kwaliteit beschikbaar.

    CaiwayDVB-TanaloogdigitaalHDTVBBC One HDKitchen24 HDDisney Channel

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: Daughter of Genghis

    2Doc: Daughter of Genghis
    NPO 2 om 23:06 uur
    De Mongoolse Gerel Byamba is moeilijk in één hokje te stoppen. Ze is fanatiek nationalist, strijdt voor vrouwenrechten, zorgt in haar eentje voor haar zoon én runt een gewelddadige vrouwenbende in de hoofdstad Ulaanbaatar. Deze docu volgt het bizarre leven van Byamba zeven jaar lang: door haar criminele activiteiten en extreem-rechtse sympathieën dreigt de band met haar zoon Temuulen onherstelbaar beschadigd te worden, en moet ze een keuze maken.

    Interview