Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Dance TV verdwijnt op eigen verzoek bij UPC

    Dance TV heeft het businessmodel veranderd. Hierdoor verdwijnt de zender op eigen initiatief bij kabelaar UPC. Daarmee is Dance TV in Nederland voorlopig niet meer te zien.
    Jarco Kriek
    11 april 2010
    comments 0
    Dance TV verdwijnt op eigen verzoek bij UPC

    De muziekzender Dance TV verdwijnt per 29 april bij UPC. De zender is bij UPC beschikbaar in het aanvullende Music Zone abonnement. Door het stoppen van de doorgifte bij UPC is de muziekzender vanaf 29 april in geheel Nederland niet meer bij televisieaanbieders beschikbaar.

    UPC geeft alle abonnees van het Music Zone abonnement bij het afstemmen op Dance TV aanvullende informatie over het verdwijnen van de zender per 29 april. Navraag leert dat Dance TV op eigen verzoek stopt bij UPC. “Dance TV heeft aangegeven te willen stoppen met distributie via ons netwerk. Daarop is op Dance TV vorige week een aankondiging geplaatst” aldus UPC mediawoordvoerder Ronald Sutmuller. Overigens doet UPC er op dit moment alles aan om direct na het verdwijnen van Dance TV de leeg gekomen plek in het Music Zone zenderpakket door een nieuwe muziekzender te laten opvullen. Sutmuller hierover: “We zijn in onderhandeling met een andere partij. Zoals het er nu naar uitziet, gaat deze zender Dance TV per 29 april vervangen. Zodra dat echt zeker is, kondigen we dat aan.”

    Dance TV geeft inderdaad zelf aan dat men besloten heeft te stoppen bij UPC. Doordat de muziekzender in Nederland alleen nog maar beschikbaar was bij UPC betekend dit dat Dance TV in Nederland voorlopig niet meer beschikbaar is. Jeffrey de Veer, één van de twee initiatiefnemers van Dance TV, hoopt dat dit slechts een tijdelijke zaak is. “We zijn op dit moment bezig met onderhandelen met diverse Nederlandse televisieaanbieders. Wel is het zo dat we ons businessmodel hebben aangepast. We zijn gestart met een model waarin we inkomsten uit advertenties konden genereren. We zijn nu tot de conclusie gekomen dat dit in Nederland geen haalbaar businessmodel is voor een zender als Dance TV. We gaan nu onze zender in de gehele wereld, en dus zeker niet alleen in Nederland, anders in de markt zetten. Televisieaanbieders dienen nu te betalen voor doorgifte van de zender.” De Veer benadrukt overigens dat Dance TV en UPC als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Een mogelijke terugkeer van Dance TV in de toekomst kan hierdoor op voorhand zeker niet worden uitgesloten.

    Dat het advertising businessmodel in Nederland niet werkte kwam mede ook doordat de zender alleen bij UPC werd doorgegeven. Bij Dance TV had men gehoopt dat ook andere kabelaars, waaronder de grootste marktpartij Ziggo, de zender zouden gaan doorgeven. Jeffrey de Veer benadrukt dat Dance TV niet failliet is. De zender heeft juist buiten Nederland grote doorgiftecontracten afgesloten. Dance TV is voortaan internationaal in een HD-versie beschikbaar. Dance TV HD gaat in de komende tijd bijvoorbeeld via grotere en kleinere kabelnetwerken in Amerika, Thailand en Vietnam beschikbaar komen. Wel zegt Dance TV naar investeerders op zoek te zijn omdat dit avontuur en in de toekomst soortgelijke avonturen grote investeringen met zich meebrengt. Dance TV liet vorig jaar weten dat men voor de aanvoer van de internationale HD-zender satellietdistributie overweegt.


    UPCUPC NederlandDance TV

    Reacties

  1. TV-TIP Das Boot

    Das Boot
    NPO 2 om 23:11 uur
    Kijkers waren huiverig toen er in 2018 een nieuwe serie verscheen met de titel Das Boot: al helemaal toen de serie als ‘opvolger’ van de Duitse oorlogsfilm uit 1981 werd gepresenteerd. Niet terecht, want hoewel de beklemmende voorganger niet wordt geëvenaard, is de serie wel een volwaardig nieuw verhaal. In het vierde seizoen heeft kapitein Buchner een groot probleem. Er bevindt zich een spion aan boord van zijn duikboot, en dat zorgt er langzaam voor dat de bemanningsleden elkaar naar de keel vliegen.

    Interview