Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BVN heeft definitieve oplossing ontvangst Afrika

    Nederlanders en Vlamingen die wonen, werken of op vakantie zijn in West- en Midden-Afrika kunnen nu definitief met kleinere schotelantennes naar BVN kijken.
    Jarco Kriek
    22 juni 2010
    comments 0
    BVN heeft definitieve oplossing ontvangst Afrika

    De televisiezender van de Wereldomroep, die men samen met de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep maakt, is nu definitief goed in Afrika te ontvangen. BVN, zoals deze televisiezender heet, heeft met satellietoperator SES hierover overeenstemming bereikt.

    Het afgelopen jaar heeft BVN bij wijze van test gebruik gemaakt van de Astra 4A satelliet. Deze satelliet is gecopositioneerd op de satellietpositie 4,8 graden oost en bereikt met haar footprint West- en Midden-Afrika. Al langere tijd had BVN, vooral gevoed door de Vlaamse publieke omroep VRT die met BVN graag in oude Belgische koloniën in dit gedeelte van Afrika te ontvangen zou zijn, als doelstelling om in dit Afrikaanse gebied op makkelijkere manier te ontvangen te zijn. Dit was tot voor gebruik van de Astra 4A satelliet alleen mogelijk met zeer grote schotelantennes. BVN heeft met SES overeenstemming bereikt voor meerjarige ongecodeerde satellietverspreiding via de Astra 4A satelliet. Via de Astra-4A zijn ook de radio-uitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep te beluisteren; RNW 1, met de Nederlandstalige uitzendingen, en RNW 2, met de Engelstalige uitzendingen. Tevens is de Vlaamse Wereldomroep, Radio Vlaanderen Internationaal (RVI) via de satelliet te beluisteren; RV-Info.

    BVN zendt wereldwijd 24 uur per dag uit. In samenwerking met Radio Nederland Wereldomroep, de Nederlandse Publieke Omroep en de Vlaamse VRT wordt de programmering van BVN samengesteld uit het televisieaanbod van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen, waaronder nieuws, actualiteiten, kinderprogramma’s, sport en documentaires.


    BVNAstra 4A

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview