Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Dreiging kort geding voor RTV Oost

    De regionale omroep RTV Oost kan rekenen op een kort geding als men nog een uitzending met kritiek op politiemensen vertoont over de vuurwerkramp Enschede.
    Jarco Kriek
    21 maart 2011
    comments 0
    Dreiging kort geding voor RTV Oost

    De regionale omroep RTV Oost kan rekenen op een kort geding als men nog één uitzending vertoont over de vuurwerkramp in Enschede waarin het drie rechercheleiders die de ramp hebben onderzocht wordt bekritiseerd.

    Drie politieagenten van de regiopolitie Twente hebben die de regionale omroep in een brief laten weten. De drie agenten vrezen voor reputatieschade en een vertrouwensbreuk in de politieorganisatie van de regiopolitie Twente als RTV Oost aandacht aan de vuurwerkramp besteed en kritiek uit op de rol van het politieteam dat de vuurwerkramp onderzocht.

    RTV Oost wil binnen enkele weken een nieuwe documentaire over de vuurwerkramp in Enschede op haar televisiezender TV Oost uitzenden. Hierin wordt het werk van de regiopolitie Twente, en dus ook van de drie rechercheleiders, bekritiseerd. Deze eisen naast het schrappen van de uitzending ook een schadevergoeding van programmamaker Rob Vorkink.

    RTV Oost moet aan de drie politiemensen binnen een week laten weten of met van de geplande uitzending afziet. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe RTV Oost hierop gaat antwoorden.

    RTV Oostregionale omroepROOS

    Reacties

  1. TV-TIP Wielrennen: Vuelta Feminina

    Wielrennen: Vuelta Feminina
    NPO 1 om 13:11 uur
    De Ronde van Spanje voor vrouwen is tot nu toe meestal een Nederlands feestje. Annemiek van Vleuten won de afgelopen drie edities van de wielerkoers. Nu haar racefiets ergens in een wilg hangt is haar troon vacant. Alle ogen zijn gericht op Demi Vollering, die vorig jaar tweede werd op een paar seconden van Van Vleuten. De Italiaanse Gaia Realini, vorig jaar derde, zal proberen de Nederlandse zegereeks te beëindigen.

    TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    Interview