Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Driekwart Nederlandse tv-aansluitingen digitaal

    Het aantal digitale tv-aansluitingen is in het derde kwartaal tot 75 procent gestegen. Dat blijkt het rapport Dutch Television Subscribers dat het onderzoeksbureau Telecompaper elk kwartaal publiceert.
    Jarco Kriek
    23 november 2011
    comments 0
    Driekwart Nederlandse tv-aansluitingen digitaal

    Het aantal digitale tv-aansluitingen is in het derde kwartaal tot 75 procent gestegen. Dat blijkt het rapport Dutch Television Subscribers dat het onderzoeksbureau Telecompaper elk kwartaal publiceert.

    In het derde kwartaal steeg het aantal digitale tv-aansluitingen in Nederland met 4,2 procent tot 5,97 miljoen. Hierdoor kijkt nu driekwart van Nederland op het primaire tv-toestel naar digitale televisie. Door de nieuwe stijging van het aantal digitale tv-aansluitingen en de verwachting dat dit aantal ook de komende tijd blijft groeien is de kans groot dat aan het einde van 2011 de grens van 6 miljoen genomen gaat worden. Telecompaper verwacht dit jaar een groei van 13 procent waardoor het aantal digitale tv-aansluitingen naar verwachting op 31 december op 6,1 miljoen gaat uitkomen. In 2010 was de groei van het aantal digitale tv-aansluitingen overigens 15 procent.

    De meeste Nederlanders kijken via de kabel naar digitale televisie. De belangrijkste Nederlandse tv-infrastructuur zag het marktaandeel naar 57 procent toenemen. Digitenne en CanalDigitaal volgens respectievelijk op de tweede en derde plaats maar beide uitzendplatformen zagen het marktaandeel ook het afgelopen kwartaal verder afnemen. Winst was er voor IPTV en glasvezel – ook wel FTTH genoemd – maar deze konden CanalDigitaal nog niet van de derde plaats verdringen. Als we kijken naar interactieve TV da zien we dat nog er nog steeds meer kijkers van de DSL-techniek via de oude koperdraad dan van het moderne glasvezel gebruik maken.

    In Nederland blijft Ziggo de grootste aanbieder van digitale televisie. Het bedrijf zag in het afgelopen kwartaal overigens ook nog het marktaandeel stijgen. KPN, UPC en CanalDigitaal volgen.

    TelecompaperdigitaalanaloogZiggoKPNUPCCanalDigitaalkabelDigitennesatellietIPTVDSLglasvezelFTTH

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview