Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Horse & Country TV komt naar Nederland

    Horse & Country TV is binnenkort ook voor de Nederlandse markt beschikbaar. Vanaf half juni is de zender te ontvangen via een aantal kleinere kabelnetwerken en glasvezelaanbieder Glashart Media.
    Jan-Hein Visser
    18 april 2012
    comments 0
    Horse & Country TV komt naar Nederland
    Horse & Country TV is binnenkort ook voor de Nederlandse markt beschikbaar. Vanaf half juni is de zender te ontvangen via een aantal kleinere kabelnetwerken en glasvezelaanbieder Glashart Media.

    Horse & Country brengt voor een grote groep liefhebbers van de paardensport en het buitenleven een mix van internationale hippische topwedstrijden, programma’s rondom de paardensport alsook documentaires. De nieuwe zender zal in juni gaan starten in de digitale pakketten van Caiway, Kabel Noord, Glashart Media, CAI Harderwijk en Kabeltex.

    Nederlandse producties en ondertiteling

    Vanaf de start zullen ook Nederlands geproduceerde programma’s rondom paarden en het buitenleven in het algemeen deel uitmaken van H&C TV en zullen de programma’s Nederlands ondertiteld worden. Het percentage locale programma’s op de zender zal mettertijd toenemen, aldus Wayne Dunsford, Director of International Distribution van H&C TV. Horse & Country TV heeft zichzelf  volgens Dunsford gevestigd als een sterk merk met een helder profiel dat onderscheidend is ten opzichte is van alle overige zenders in de markt. De start in de Benelux betekent het begin van een verdere roll-out van H&C TV in verschillende territoria

    BRITSE versie ook via de satelliet

    Het is de bedoeling dat H&C TV op korte termijn ook via andere netwerken zal worden doorgeven alhoewel distributie voor Ziggo of UPC nog niet rond is. Wie de zender wel kunnen ontvangen zijn schotelbezitters, waaronder ook de CanalDigitaal kijkers die beschikken over een TripleSat of andere mogelijkheid de Astra2 satelliet op 28 graden oost te ontvangen. Hier zendt voor Sky Digital, maar ongecodeerd, al langere tijd een Britse versie van de zender uit. Linda Brouwers van VCI Media, dat Horse & Country voor Nederland vertegenwoordigt, licht toe dat dit een geheel andere versie betreft. In Nederland zal de programmering speciaal worden aangepast en zal distributie plaatsvinden via Mediachoice en de MediaGateWay.
    Horse and Country TVGlashartCaiwayCanalDigitaalAstraKabelNoordMediagateway

    Reacties

  1. TV-TIP Signora Volpe

    Signora Volpe
    BBC First om 15:00 uur
    Sylvia Fox heeft genoeg van haar carrière als topspion en vertrekt naar Italië om wat rust te vinden. Tevergeefs, want op de bruiloft van haar nichtje verdwijnt de bruidegom, en dan wordt er ook nog een lijk in zijn tuin gevonden. Hoewel Sylvia eigenlijk een zonnige sabbatical wilde, wordt het toch weer een ‘werkvakantie’ voor de speurneus. Fans van Signora Volpe wachten een tijdje op nieuwe afleveringen. Deze zijn al opgenomen, maar wanneer ze starten is nog niet bekend.

    TV-TIP Nationale Herdenking

    Nationale Herdenking
    NPO 1 om 18:45 uur
    Op de Dam in Amsterdam leggen de koning en koningin een krans bij het Nationaal Monument, waar om 20.00 uur de jaarlijkse twee minuten stilte begint. Iets daarvoor houdt schrijver Dido Michielsen de 4 mei-­voordracht in De Nieuwe Kerk. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema spreekt dit jaar tijdens de herdenkingspechtigheid op de Dam, waar scholiere Marijn Spruit vertelt over de oorlogsgeschiedenis van haar eigen familie.

    Interview