Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Makers Blackadder plannen revival

    De kans is groot dat er en nieuw en daarmee vijfde seizoen van de comedy Blackadder komt. Hoofdacteur Rowan Atkinson ziet dat in ieder geval wel zitten. Zoals vroeger zal een nieuwe serie echter niet helemaal meer worden.
    Jan-Hein Visser
    16 oktober 2011
    comments 0
    Makers Blackadder plannen revival
    De kans is groot dat er en nieuw en daarmee vijfde seizoen van de comedy Blackadder komt. Hoofdacteur Rowan Atkinson ziet dat in ieder geval wel zitten. Zoals vroeger zal een nieuwe serie echter niet helemaal meer worden.

    Blackadder is nog altijd bekend bij veel kijkers ondanks dat de serie al meer dan 20 jaar oud is. In totaal zijn er van de satire rondom de Britse geschiedenis indertijd 24 afleveringen gemaakt. Rowan Atkinson speelde daarin de gemene Blackadder maar ook het typetje Baldrick zal bij velen nog in het geheugen staan. In 2004 werd Blackadder nog verkozen tot de beste Britse serie ooit.

    Acteur Rowan Atkinson werd pas jaren ba Blackadder wereldwijd zeer bekend door zijn komische typetje Mr. Bean, waar later ook films van werden gemaakt. De ondertussen 56-jarige Atkinson had in 2003 nog succes met de detective film Johhny English. Van deze film is momenteel het vervolg Johnny English Reborn te zien in de Nederlandse en Belgische cinema's. Deze film heeft hoge verwachtingen en zal het wellicht beter gaan doen dan het nieuwste 3D-misluksel Three Musketiers.
    Mr. BeanBlackadderBBCRowan AtkinsonJohnny English

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview