Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nationale televisie-actie Giro555

    Een samenwerking tussen Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de publieke omroep, RTL en SBS zorgt ervoor dat er een Giro555-actie voor de Filipijnen komt.
    Jarco Kriek
    12 november 2013
    comments 0
    Nationale televisie-actie Giro555
    Foto: ANP

    Een samenwerking tussen Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de publieke omroep, RTL en SBS zorgt ervoor dat er een Giro555-actie voor de Filipijnen komt.

    De nationale rampenactie Giro555-actie is op maandag 18 november. Op Giro555 kunnen mensen in Nederland geld storten voor noodhulp in het rampgebied. Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. Meer informatie over de invulling van de programmering wordt nader bekend gemaakt. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 tot middernacht waar mensen geld en cheques kunnen inleveren.

    Ramp Filipijnen onvoorstelbaar groot

    Maandag 11 november stelden de samenwerkende hulporganisaties Giro555 open om geld in te zamelen voor de slachtoffers in de Filipijnen. Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Complete dorpen zijn van de kaart geveegd en er zijn duizenden dodelijke slachtoffers. Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen. "Het is geweldig dat de omroepen de inzameling van Giro555 voor de slachtoffers van de Filipijnen mogelijk willen maken door een nationale actie op radio en tv te organiseren. We merken dat Nederlanders graag hun betrokkenheid met de slachtoffers laten zien en dat maken de omroepen op deze manier mogelijk", aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van de SHO.

    Giro555SHONPORTLSBSpublieke omroepRTL NederlandSBS BroadcastingHaiyanFilipijnen

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview