Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NOS eert Coen Moulijn met extra uitzending

    Ter nagedachtenis aan de dinsdagmorgen overleden Rotterdamse voetbalheld Coen Moulijn zendt de NOS zaterdagmiddag een in 1999 uitgezonden documentaire uit.
    Jarco Kriek
    7 januari 2011
    comments 0
    NOS eert Coen Moulijn met extra uitzending

    De NOS zendt ter nagedachtenis van de voetbalgrootheid Coen Moulijn morgenmiddag, zaterdag 8 januari, rond 16.00 uur een aflevering van uit de serie Sport in Beeld uit 1999 uit. Hierin staat het binnenhalen van de Europa Cup 1 in 1970 door Feyenoord centraal.

    Voorafgaand aan de herhaling van deze documentaire worden beelden vertoont van de herdenkingsbijeenkomst die eerder die dag heeft plaatsgevonden in het Maasgebouw bij voetbalstadion De Kuip in Rotterdam. Moulijn werd in de nieuwjaarsnacht getroffen door een zware hersenbloeding. Afgelopen dinsdagmorgen overleed Moulijn aan de gevolgen hiervan in een Rotterdams ziekenhuis. Coen Moulijn werd bij het 100-jarig bestaan van Feyenoord uitgeroepen tot speler van de eeuw van de Rotterdamse voetbalclub. Ondanks dat Moulijn in 1972 stopte met zijn actieve voetballoopbaan bleef hij bij de Feyenoord supporters ongekend geliefd. Na het bekend worden van het overlijden van Moulijn verzamelde zich duizenden supporters bij het bronzen standbeeld van de voetballer die op het plein voor het stadion sinds 2009 staat opgesteld. Daarbij was vooral de herdenking van de vaste harde kern Feyenoord supporters indrukwekkend.

    De NOS herhaalt ter nagedachtenis aan Coen Moulijn de documentaire “Dit Was De Eerste”. Hierin blikken oud-voetballers Rinus Israel, Ove Kindvall en Coen Moulijn terug op een bijzondere gebeurtenis in 1970: de eerste keer dat een Nederlandse voetbalclub de Europa Cup 1 won (voorloper van de huidige UEFA Champions League). Die eer kwam toe aan ‘hun club’ Feyenoord, waarvoor het drietal van grote betekenis is geweest. Tijdens de finale, die op 6 mei 1970 plaatsvond in het San Siro stadion in Milaan, kwam Feyenoord uit tegen het Schotse Celtic dat in de 117e minuut met 2-1 door de Rotterdamse club werd verslagen. De beslissende treffer werd gemaakt door een prachtig samenspel tussen aanvoerder Rinus Israel en Ove Kindvall, waarbij eerstgenoemde een voorzet gaf die Ove kunstig kapitaliseerde tot de winnende goal. Ook Coen Moulijn, die in totaal zeventien jaar voor Feyenoord zou spelen (1955-1972) maakte deel uit van de selectie die de wereldbeker won.

    De exacte uitzendtijd is niet duidelijk Dit omdat dit programma direct na het live verslag van het EK Allround Schaatsen gaat plaatsvinden. De verwachting is dat het programma om 15.55 uur gaat starten.


    NOSStudio SportCoen Moulijn

    Reacties