Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sport verdrijft Eva Jinek van tv

    Eva Jinek is in de zomermaanden niet met een late avondprogramma bij de publieke omroep te zien. Grote sportevenementen krijgen op dit tijdslot de voorkeur.
    Jarco Kriek
    23 april 2016
    comments 4
    Sport verdrijft Eva Jinek van tv
    Foto: ANP

    Eva Jinek is in de zomermaanden niet met een late avondprogramma bij de publieke omroep te zien. Grote sportevenementen krijgen op dit tijdslot de voorkeur. Tot aan de zomerse sportevenementen is Jeroen Pauw net voor middernacht te bekijken.


    De NPO stelt dat het Eva Jinek niet vanwege slechte prestaties passeert. Jinek heeft in de wintermaanden met haar talkshow Jinek alle vooraf gestelde doelstellingen ruimschoots behaald. Een drukke sportzomer met het EK voetbal, Tour de France en Olympische Spelen zorgt ervoor dat er voor Eva Jinek deze zomer geen plaats in de programmering van NPO 1 is. Overwogen is wel om het programma van Jinek naar NPO 2 te verplaatsen, maar NPO-directeur televisie Frans Klein heeft ervoor gekozen om Nieuwsuur op deze zender tijdens de zomermaanden een prominentere rol te laten spelen.

    NPOpublieke omroepNPO1NPO 1NPO2NPO 2Eva JinekJinekJeroen PauwPauwEKEuropees KampioenschapvoetbalEK voetbalFrankrijkTour de FranceRonde van FrankrijkOlympische SpelensportzomersportRio de JaneiroBraziliëOlympische SpelenNieuwsuurinformatienieuw

    Reacties

  1. TV-TIP Hook

    Hook
    Net5 om 22:40 uur
    Veertiger Peter (Robin Williams) is een succesvolle jurist, maar heeft het te druk met zijn werk om zich om zijn gezin te bekommeren. Als Kapitein Haak (Dustin Hoffman) zijn kinderen ontvoert, herinnert Peter zich weer wie hij eigenlijk is: Peter Pan. Met hulp van Tinkelbel keert hij terug naar Nooitgedachtland om zijn kinderen te redden.

    TV-TIP Tot Het Einde

    Tot Het Einde
    NPO 2 om 23:06 uur
    Thuisvrijwilligers staan mensen bij die in de laatste fase van hun leven verkeren. De een brengt rust en kalmte in een huishouden, terwijl de ander juist graag kletst en gezelligheid met zich meebrengt. De vrijwilligers zijn trots dat ze stervende mensen kunnen begeleiden, maar ze maken ook veel moeilijke momenten mee. Soms ontstaan er op de valreep nog waardevolle vriendschappen tussen de cliënten en stervensbegeleiders. In Tot Het Einde vertellen de vrijwilligers over waaróm ze naast het bed van wildvreemde mensen zitten, en hoe ze zelf tegen de dood aankijken.

    Interview