Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zendmast Hoogersmilde deels uit de lucht

    In de zendmast van Hoogersmilde zijn woensdag technische problemen opgetreden. Dit is na die van IJsselstein de mast met het grootste bereik in Nederland. De regionale omroep viel uit.
    Jan-Hein Visser
    20 januari 2016
    comments 3
    Zendmast Hoogersmilde deels uit de lucht
    Woensdag zijn technische problemen opgetreden in de zendmast van Hoogersmilde. Dit is na die van IJsselstein de mast met het grootste bereik in Nederland. De regionale omroep viel uit.

    Door een storing in de zendmast in Hoogersmilde was Radio Drenthe vanmiddag niet via de ether te ontvangen. Ook het televisiesignaal was niet te ontvangen. Wie via de kabel of bijvoorbeeld de satelliet kijkt, ondervindt geen problemen. Dankzij een backup-systeem van de regionale omroep, zijn de radio- en televisie-uitzendingen weer te ontvangen, ondanks dat de storing in de zendmast volgens RTV Drenthe nog niet voorbij is en ook andere zenders trof. In de zomer van 2011 viel de zendmast volledig uit na een tot op heden nooit opgehelderde brand die zo ernstig was dat de hele mast instortte. Ook zendmast IJsselstein werd toen gelijktijdig door brand getroffen.
    KPNstoringRTV DrentheHoogersmilde

    Reacties

  1. TV-TIP In de Ban van Goed en Fout

    In de Ban van Goed en Fout
    NPO 2 om 22:37 uur
    De Tweede Wereldoorlog zorgde voor onvoorstelbaar leed, en de lijn tussen ‘goed’ en ‘fout’ liep soms dwars door families heen. De opa van schrijver Onno Blom zat in het verzet terwijl de rest van zijn familie fanatiek NSB’er was. Onno onderzoekt de verhoudingen binnen zijn familie, en de verzetsgeschiedenis van zijn opa. Ook bezoekt hij kamp Westerbork met zijn oudtantes, die inmiddels rond de 100 jaar oud zijn. Hoe kijken zij als oud-NSB’ers naar de Tweede Wereldoorlog. Wat weten ze nog uit die tijd, en hebben ze ooit spijt gehad van de keuzes die ze hebben gemaakt?

    Interview