Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo stapt in elektrisch rijden

    Op parkeerterreinen van Ziggo-locaties in Nederland komen laadstations voor het opladen van elektronische voertuigen. Ook gaat Ziggo het eigen wagenpark voorzien van elektrische auto’s.
    Jarco Kriek
    29 augustus 2012
    comments 0
    Ziggo stapt in elektrisch rijden
    Foto: ANP

    Op parkeerterreinen van Ziggo-locaties in Nederland komen laadstations voor het opladen van elektronische voertuigen. Ook gaat Ziggo het eigen wagenpark voorzien van elektrische auto’s. Medewerkers worden daarnaast gestimuleerd om groener te gaan leven.

    Ziggo heeft aan Rovitech Projects ICT de opdracht gegeven om diverse laadstations te plaatsen op Ziggo-locaties in Utrecht, Groningen, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Heerhugowaard. De oplaadstations bij Ziggo zullen geschikt zijn voor het opladen van elektrische voertuigen, elektrische scooters en elektrische fietsen. De laadpalen worden eind september opgeleverd. Gebruikers kunnen de laadpaal activeren met hun laadpas of mobiele telefoon.

    Weinig oplaadstations

    Ziggo wil met het plaatsen van de laadpalen het elektrisch rijden in Nederland stimuleren. Gebleken is dat veel mensen de laadpunten en de ongunstige ligging hiervan een belangrijk nadeel van elektrisch rijden vinden. Met een oplaadpunt op de werkplek hoopt Ziggo het gebruik van elektrische auto’s door medewerkers te bevorderen.

    Elektrisch wagenpark

    Ziggo is in dat kader tevens begonnen met een proef voor het leasen van elektrische auto's in plaats van auto's die op traditionele brandstof rijden. Naast de gebruikservaringen heeft de proef voor Ziggo als doel om te zien of ze op deze manier een goede milieubijdrage kunnen leveren en kosten besparen.

    Ziggoelektrisch rijdenlaadstationlaadpuntlaadzuilmilieu

    Reacties

  1. TV-TIP Rooijakkers over de Vloer

    Rooijakkers over de Vloer
    RTL 4 om 21:05 uur
    Art Rooijakkers valt weer binnen bij BN’ers. Hij begint het nieuwe seizoen bij kickbokskampioen Rico Verhoeven. De Brabander vertelt over zijn drive, zijn imposante sportcarrière én zijn lastige jeugd. Later gaat Art nog op visite bij sterren als Nick Schilder – die vertelt over zijn Simon-loze bestaan – Erik van Looy en Patty Brard.

    TV-TIP Nederland op Film

    Nederland op Film
    NPO 2 om 22:07 uur
    Veel Nederlanders bewaarden tijdens de Tweede Wereld­oorlog een rol film, in afwachting van de bevrijding van ons land. Hierdoor zijn er bijzonder veel opnames van de laatste dagen van de oorlog. Het nieuwe seizoen van Nederland op Film start met een ‘bevrijdingsspecial’, waarin we zien hoe het einde van de oorlog in verschillende steden gevierd werd. Natuurlijk werd er gefeest, maar we zien ook hoe er meteen na de bevrijding rekeningen vereffend werden met collaborateurs.

    Interview