Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Telenet zet plannen voor Pre-VOD voorlopig in ijskast

    Plannen om afleveringen van Amerikaanse zenders binnen 48 uur, tegen betaling, na vertoning op Amerikaanse televisie aan te gaan bieden zijn door Telenet voorlopig geschrapt.
    Jarco Kriek
    7 september 2009
    comments 0
    Telenet zet plannen voor Pre-VOD voorlopig in ijskast

    De Belgische televisieaanbieder Telenet gaat voorlopig geen Amerikaanse series via als Pre-VOD dienst aan haar abonnees aanbieden. De belangrijkste reden is dat Telenet de goede relatie met televisiezenders in tact wil houden.

    Er kwam van de kant van televisiezenders veel weerstand tegen het plan van de Belgische kabelaar veel weerstand om afleveringen van populaire Amerikaanse series binnen 48 uur nadat deze op de Amerikaanse televisie te zien waren als betaalcontent als Video On Demand aan de abonnee aan te bieden. Telenet had het om series als Lost en Desperate Housewives via deze manier aan te bieden. BroadbandTV News meldt vandaag dat Telenet besloten heeft om voorlopig deze plannen in de ijskast te zetten om de relatie met de zenders niet te frustreren. Telenet wilde Amerikaanse series snel na het eerste vertoon van op Amerikaanse televisie gaan aanbieden om een legaal antwoord te geven op het illegaal downloaden van deze afleveringen via onder andere bittorrent en nieuwsgroepen. Om legaal via Telenet te kunnen kijken diende men een bepaald bedrag per gekeken aflevering te betalen. Opvallend is overigens dat Telenet zegt exact te weten welke afleveringen van Amerikaanse series haar klanten schijnen te downloaden.

    In Nederland is UPC, dat in Liberty Global dezelfde moedermaatschappij als Telenet heeft, deze week ook begonnen met Pre-VOD. Deze week gaat men de laatste aflevering van Mad Men één dag eerder dan de Nederlandse vertoning via de Nederlandse Publieke Omroep via Video On Demand aanbieden. De kosten voor het bekijken van deze aflevering bedraagt 99 eurocent. Verder heeft UPC met mediabedrijf RTL Nederland afspraken gemaakt om tegen betaling afleveringen van de RTL uitgezonden series voor vertoning op de Nederlandse televisie aan de abonnee te gaan aanbieden.

    Pre VODPre-VODTelenetUPCVideo On DemandVODRTL Nederland

    Reacties

  1. TV-TIP You, Me and My Ex

    You, Me and My Ex
    TLC om 19:00 uur
    Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

    TV-TIP Harcore Pawn

    Harcore Pawn
    RTL 7 om 19:30 uur
    De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

    Interview