Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    AMC neemt kanaalslot MGM over

    Het kanaalslot van MGM Movie Channel wordt nu door AMC gebruikt. De Amerikaanse zender begint hiermee verspreiding in Europa en belooft de kijker een sterk aanbod van films en series.
    6 november 2014
    comments 11
    AMC neemt kanaalslot MGM over

    Het kanaalslot van MGM Movie Channel wordt nu door AMC gebruikt. De Amerikaanse zender begint hiermee verspreiding in Europa en belooft de kijker een sterk aanbod van films en series.

    AMC kocht dit jaar tv-zender MGM als onderdeel van het bedrijf Chellomedia van Liberty Global. Enkele maanden geleden kondigde de nieuwe eigenaar aan dat de zender vanaf 5 november onder de naam ACM in Europa verder gaat. Hierdoor wordt AMC bij Nederlandse en Vlaamse aanbieders nu op het kanaalslot van MGM doorgegeven. Series als The Walking Dead, Breaking Bad en Mad Men worden in opdracht van de Amerikaanse tv-zender gemaakt. Deze series werden tot nu aan Europese zenders verkocht, maar zijn in de toekomst op de eigen Europese tv-zender te bekijken.

    AMCMGMMGM Movie ChannelChellomediaLiberty GlobalkanaalslotkabelglasvezelIPTVDSLADSLVDSLfilmsseriesAmerikaWalking DeadBreaking BadMad Men

    Reacties

  1. TV-TIP Spoorloos

    Spoorloos
    NPO 1 om 21:30 uur
    In deze laatste Spoorloos van het seizoen heeft Derk Bolt een lastige speurtocht voor de boeg. Rafael en zijn zusjes werden op jonge leeftijd geadopteerd uit Brazilië en hebben eigenlijk geen herinneringen meer aan hun moeder. Voor Derk is het een speciale zaak, want hierna neemt hij na dertig jaar (!) afscheid van zijn rol als presentator. Volgens KRO-NCRV is er geen ruimte meer voor de Spoorloos-veteraan in een opgefriste versie van het programma.

    TV-TIP Jekels Jacht

    Jekels Jacht
    NPO 2 om 22:17 uur
    Diederik Jekel laat in zijn nieuwe programma baanbrekende Nederlandse uitvindingen zien. In de eerste uitzending is Diederik van plan een radioshow te maken met dezelfde apparatuur als honderd jaar geleden. Tegenwoordig neem je zelf makkelijk een podcast op, maar Jekel laat zien hoe ontzettend moeilijk dit vroeger was. De komende weken vertelt hij onder andere over de uitvinding van de kunstnier, de brandslang én een voorloper van de elektrische auto.

    Interview