Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgische Proximus al etmaal geplaagd door grootschalige storing

    Voor de Belgische telecomaanbieder Proximus is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De aanbieder van telefonie, digitale tv en internet kampt al een etmaal met forse storingen.
    Jan-Hein Visser
    9 januari 2018
    comments 0
    Belgische Proximus al etmaal geplaagd door grootschalige storing
    Foto ANP

    Proximus, de opvolger van Belgacom, biedt in België digitale diensten aan via glasvezel en via DSL-netwerken. Een grote stroomstoring in het datacenter van het bedrijf legde maandagavond het internet in een groot deel van Vlaanderen plat. Ook digitale televisie viel uit. Na het heropstarten van alle systemen blijkt een kettingreactie van andere problemen veel klanten te treffen waardoor zij moeilijk verbinding krijgen. Duizenden klanten van het bedrijf zijn al getroffen en velen vragen om een schadevergoeding. Als compensatie worden alle betaalzenders van Proximus twee weken lang opengezet voor alle klanten van het bedrijf. In België is nog geen wet voor verplichte compensatie, maar hieraan werkt de huidige regering intussen wel.

    ProximusBelgieStoringTelenetGlasvezelDSLVlaanderenInternet

    Reacties

  1. TV-TIP Spoorloos

    Spoorloos
    NPO 1 om 21:30 uur
    In deze laatste Spoorloos van het seizoen heeft Derk Bolt een lastige speurtocht voor de boeg. Rafael en zijn zusjes werden op jonge leeftijd geadopteerd uit Brazilië en hebben eigenlijk geen herinneringen meer aan hun moeder. Voor Derk is het een speciale zaak, want hierna neemt hij na dertig jaar (!) afscheid van zijn rol als presentator. Volgens KRO-NCRV is er geen ruimte meer voor de Spoorloos-veteraan in een opgefriste versie van het programma.

    TV-TIP Jekels Jacht

    Jekels Jacht
    NPO 2 om 22:17 uur
    Diederik Jekel laat in zijn nieuwe programma baanbrekende Nederlandse uitvindingen zien. In de eerste uitzending is Diederik van plan een radioshow te maken met dezelfde apparatuur als honderd jaar geleden. Tegenwoordig neem je zelf makkelijk een podcast op, maar Jekel laat zien hoe ontzettend moeilijk dit vroeger was. De komende weken vertelt hij onder andere over de uitvinding van de kunstnier, de brandslang én een voorloper van de elektrische auto.

    Interview