Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Grote actie tegen illegaal tv-kijken card- en IPTV-sharing

    Een grote Europese actie tegen het illegaal en zonder legaal abonnement bekijken van betaalzenders heeft de afgelopen dagen plaatsgevonden. Het zwaartepunt lag in Spanje.
    Jarco Kriek
    26 mei 2016
    comments 4
    Grote actie tegen illegaal tv-kijken card- en IPTV-sharing

    Een grote Europese actie tegen het illegaal en zonder legaal abonnement bekijken van betaalzenders heeft de afgelopen dagen plaatsgevonden. Het zwaartepunt lag in Spanje.


    De actie werd door de Spaanse politie uitgevoerd. Het kreeg hierbij hulp van de Duitse politie en Europese politieorganisatie Europol. In totaal werden dertig aanhoudingen verricht. Ook werden 48.000 tv-decoders, 183.200 euro aan contant geld, luxe voertuigen en zelfs een privévliegtuig in beslag genomen. Tevens is de financiële administratie in handen van de Spaanse justitie gekomen. Hierdoor wordt het naar verwachting mogelijk om afnemers van illegale abonnementen bij deze organisatie te vervolgen.

    IPTV-sharing groter wordend probleem

    De Spaanse politie kwam samen met de belastingdienst in actie nadat een Spaanse tv-aanbieder aangifte had gedaan. Europol stelt dat er bij deze Spaanse organisatie sprake was van een uitgekiend netwerk van bedrijven waaronder lege vennootschappen die in handen was van een crimineel netwerk. Naast cardsharing – waarbij een legaal abonnement gedeeld wordt maar de gebruiker zelf met eigen apparatuur de zenders moet ontvangen – beheerde de organisatie ook een eigen distributieplatform die via internet bekeken kon worden. Dit zogenaamde IPTV-sharing neemt fors toe en vormt een steeds groter wordend probleem van betaalzenders.

    Eigen imort decoders

    Bij IPTV-sharing maakte dit crimineel netwerk gebruik van eigen tv-decoders die in China werden gekocht. Deze werden voorzien van eigen firmware die benodigd was om via internet illegaal naar tv-zenders te kunnen kijken. Om de illegale diensten onder de aandacht van de consument te brengen, beheerde de organisatie websites en internetfora.

    CardsharingIPTVIPTV-sharinginternetillegaaltvtelevisietv-zendersbetaalzendersCanalDigitaalTV VlaanderenM7 GroupZiggocrimineel

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:22 uur
    Danceformatie T-Spoon scoorde nooit een nummer 1-hit in Nederland, maar ging in 1997 wél de halve wereld over met de zomerhit Sex on the Beach. De groep haalde hoge noteringen in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland en haalde in Japan wél de nummer 1-notering. In de laatste aflevering van 90’s Dance vertellen alle betrokkenen over de bizarre tijden die aanbraken nadat ze een wereldhit scoorden met de ondeugende dance-classic. Zangeres Linda Estelle durfde haar ouders bijna niet te vertellen over het succes.

    TV-TIP The Survivor

    The Survivor
    RTL 7 om 20:25 uur
    De Poolse Harry Haft (Ben Foster) moet concentratiekamp Auschwitz overleven door letterlijk te vechten voor zijn leven. Een SS-officier dwingt hem om het op te nemen tegen zijn medegevangenen. Hij overleeft het kamp en gaat naar New York. Daar begint hij weer met boksen, in de hoop op bekendheid, zodat zijn geliefde hem terug kan vinden.

    Interview