Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC Nederland stapt in de zakelijke IPTV-markt

    UPC Business heeft vandaag, na een geslaagde praktijktest, een nieuwe dienst gelanceerd waardoor ziekenhuis en zorginstellingen digitale televisie aan patiënten kunnen aanbieden.
    Jarco Kriek
    30 maart 2010
    comments 0
    UPC Nederland stapt in de zakelijke IPTV-markt

    UPC Nederland gaat via haar bedrijfsonderdeel UPC Business digitale televisie via IP aanbieden. De nieuwe dienst is vandaag gelanceerd tijdens de beurs Zorg & ICT en is onderdeel van een triple-play dienst die UPC Business gaat aanbieden.

    Op de beurs, die in het Utrechtse Jaarbeurs complex wordt georganiseerd, is het nieuwe Digital-TV-over-IP (DTV) voor ziekenhuizen en zorginstellingen werkend te zien. Via een supersnelle glasvezel levert UPC Business een pakket van 56 TV-kanalen en 35 radiozenders aan het ziekenhuisbed. Met de extra mogelijkheden van digitale TV voor ziekenhuizen en zorginstellingen ontstaan ook de mogelijkheden om later speciale ziekenhuis themakanalen toe te voegen, zoals een kanaal met informatie over medicijngebruik of aparte kindertelevisie. Hiervoor zijn geen grote extra investeringen in randapparatuur nodig. Patiënten wanen zich door de hoge beeld en geluidskwaliteit in hun eigen huiskamer.

    UPC Business heeft, voor de lancering vandaag, de nieuwe dienst verleden jaar al in praktijk uitgetest. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) heeft in 2009 als eerste 800 bedden succesvol aangesloten op Digital-TV-over-IP. Stella van den Bergh, Consultant Multimedia van UMC Utrecht: “Het is een kleine revolutie in ziekenhuisland gebleken: andere ziekenhuizen bellen ons tegenwoordig omdat ze ook willen wat wij nu hebben. Digitale televisie op deze manier aan het bed is vele malen efficiënter en van hogere kwaliteit.”

    UPC Business zegt dat de nieuwe dienst klaar is voor de toekomst. Met digitale TV leveren zorginstellingen een hogere kwaliteit aan hun patiënten. UPC Business werkt voor haar digitale TV service nauw samen met de belangrijkste leveranciers van ‘next–generation’ bedterminals. Dus naast TV en radio kan ook telefoon en internet via dezelfde toekomstvaste verbinding en terminal worden geïntegreerd. Zelfs inzage door de patiënt in zijn eigen Elektronische Patiëntendossier (EPD) zou in de nabije toekomst kunnen worden toegevoegd. Ook zijn andere toepassingen mogelijk,

     

    UPC NederlandUPC BusinessUPCdigitale televisieinternettelefonietriple play

    Reacties

  1. TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    TV-TIP Dwars door de Lage Landen

    Dwars door de Lage Landen
    NPO 2 om 20:16 uur
    Arnout Hauben wandelt van Lauwersoog naar De Panne, en betreedt in deze week Drenthe. Zijn groep wordt opgeschrikt door het gebrul van een leeuw, en na een korte zoektocht vinden ze een opvang voor mishandelde dieren. Niet ver daar vandaan bezoeken ze Wilhelminaoord, waar vroeger arme families en zwervers aan het werk werden gezet. Arnaud spreekt met de laatste zwerver in het dorp, en dat blijkt een bijzonder figuur.

    Interview