Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgen kijken langst tv onder Europeanen

    Niet in Nederland of bijvoorbeeld noordeuropese landen waar mensen vaker binnenleven maar verrassend België is het land waar het langst tv wordt gekeken. Dit blijkt uit een rapport van het Nederlandse SCP.
    Jan-Hein Visser
    17 oktober 2011
    comments 0
    Belgen kijken langst tv onder Europeanen

    Niet in Nederland of bijvoorbeeld noordeuropese landen waar mensen vaker binnenleven maar verrassend België is het land waar het langst tv wordt gekeken. Dit blijkt uit een rapport van het Nederlandse SCP.

    Het Nederlandse Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) deed onderzoek naar de tijd die Europeanen besteden aan televisie kijken en daaruit blijkt dat Belgen hier de meeste tijd aan besteden van 16 onderzochte Europese landen. De hoofdoorzaak ligt overigens in het feit dat Belgen simpelweg veel vrije tijd hebben.

    Zo houdt een Belg volgens het onderzoek gemiddeld 5,5 uur per dag over om zelf naar eigen inzicht als vrije tijd te besteden. Daarvan gaat 4,5 uur op aan ontspanning en daarvan zowat 2,5 uur aan Televisie kijken. Of Belgen dus in het zomerhalfjaar bijvoorbeeld vaker buiten zijn speelt daarbij geen rol. Ook in landen als Finland en Noorwegen wordt gemiddeld veel tv gekeken maar ook daar komt dit niet doordat men vaker binnen is maar juist omdat men er meer vrije tijd heeft dan bijvoorbeeld in Nederland, Duitsland of Engeland.

    KijkcijfersBelgiëEuropa

    Reacties

  1. TV-TIP Bevrijdingsfestivals 2024

    Bevrijdingsfestivals 2024
    NPO 3 om 22:24 uur
    Bij Bevrijdingsdag hoort muziek, en dit jaar zijn Son Mieux, Claude, Flemming en Wende (Snijders) benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten vliegen van podium naar podium, en geven optredens op de verschillende festivals in Nederland. De muzikanten staan uitgebreid stil bij wat vrijheid voor ze betekent, en natuurlijk valt er ook te genieten van muziek en sfeerimpressies van de afgelopen feestdag.

    TV-TIP Bijbelen met Sterren

    Bijbelen met Sterren
    NPO 2 om 23:39 uur
    Sierduiken, dansen, bloemschikken, kunstschaatsen: bekende Nederlanders zijn van alle markten thuis als een programma ze opbelt. In Bijbelen met Sterren nemen Lenny Kuhr, Berget Lewis en URK!-ster Teun Föhn Bijbelteksten door, onder leiding van dominee Anne-Meta Kobes. Extra nadruk ligt dit seizoen op de feestdagen Hemelvaart en Pinksteren. Hebben deze feestdagen anno 2024 nog betekenis? Bastiaan Ragas deed in het vorige seizoen mee, en is nu ingevlogen om de Bijbelverhalen te vertellen.

    Interview