Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Cartoonito nieuw op Boomerang

    Sinds kort is de tekenfilmzender Boomerang gedeeltelijk omgedoopt tot Cartoonito. Dit is een speciaal programmablok voor de allerkleinsten met programma's als Baby Looney Tunes en Paddington Bear.
    Jan-Hein Visser
    11 november 2011
    comments 0
    Cartoonito nieuw op Boomerang
    Sinds kort is de tekenfilmzender Boomerang gedeeltelijk omgedoopt tot Cartoonito. Dit is een speciaal programmablok voor de allerkleinsten met programma's als Baby Looney Tunes en Paddington Bear.

    Het nieuwe uitzendblok is tv voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders. Cartoonito laat jonge kijkers op een fantasierijke manier hun wereld verkennen met de nadruk op interactie en entertainment in een vrolijke en veilige omgeving.
    Het is een televisieblok dat ouders kunnen vertrouwen met programma’s zoals Baby Looney Tunes, Paddington Bear, en allerlei typetjes zoals 'Bananen in Pyjama’s' en 'Jelly Jamm', die kinderen aanmoedigen om te leren, te dansen, vrienden te maken en verhalen te vertellen.

    Cartoonito is bij de Britse aanbieder Sky Digital al langer een zelfstandige zender maar in de Benelux wordt alleen een deel van het slot van Boomerang hiermee gevuld. Turner Networks heeft namelijk maar maximaal 3 uitzendslots in Nederland en België (dit zijn Cartoon Netwerk en/of TCM en/of Boomerang al naar gelang de provider). Cartoonito is in Nederland en Vlaanderen te bekijken van maandag tot vrijdag tussen 11.00 uur en 18:00 uur en op zaterdag en zondag van 06:00 uur tot 08:00 uur en vervangt dus de voormalige programmering van Boomerang op deze tijdstippen. Er is overigens - vooralsnog - géén sprake van Nederlandse audio noch van ondertiteling dus jonge kijkers kunnen met deze zender vooral hun talenkennis vroegtijdig oefenen.
    BoomerangCartoonitoCartoon NetworkTCMTurner

    Reacties

  1. TV-TIP Rooijakkers over de Vloer

    Rooijakkers over de Vloer
    RTL 4 om 21:05 uur
    Art Rooijakkers valt weer binnen bij BN’ers. Hij begint het nieuwe seizoen bij kickbokskampioen Rico Verhoeven. De Brabander vertelt over zijn drive, zijn imposante sportcarrière én zijn lastige jeugd. Later gaat Art nog op visite bij sterren als Nick Schilder – die vertelt over zijn Simon-loze bestaan – Erik van Looy en Patty Brard.

    TV-TIP Nederland op Film

    Nederland op Film
    NPO 2 om 22:07 uur
    Veel Nederlanders bewaarden tijdens de Tweede Wereld­oorlog een rol film, in afwachting van de bevrijding van ons land. Hierdoor zijn er bijzonder veel opnames van de laatste dagen van de oorlog. Het nieuwe seizoen van Nederland op Film start met een ‘bevrijdingsspecial’, waarin we zien hoe het einde van de oorlog in verschillende steden gevierd werd. Natuurlijk werd er gefeest, maar we zien ook hoe er meteen na de bevrijding rekeningen vereffend werden met collaborateurs.

    Interview