Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eurovisie Songfestival excuses BBC

    Uitspraken van presentator Graham Norton tijdens het Eurovisie Songfestival nopen BBC tot excuses.
    Jarco Kriek
    24 mei 2009
    comments 0
    Eurovisie Songfestival excuses BBC

    De opmerkingen die BBC presentator Graham Norton maakte tijdens de inzending van Albanië zijn kijkers in het verkeerde keelgat geschoten. De commotie werd zo groot dat de BBC nu officieel excuses heeft aangeboden.

    Tijdens de act die Albanië in de finale van het Eurovisie Songfestival op de bühne bracht was de 17 jarige zangeres Kejsi Tola dansend te zien rondom een gemaskerde man. Norton maakte daarbij de opmerking: “Het slechte nieuws is dat je op het punt staat om naar Albanië te kijken. Ze is pas 17, dus je vraagt je af waarom haar moeder haar niet heeft tegengehouden." Hij haalde hiermee de woede van veel in Engeland wonende Albanezen op zijn dak. Zo werd op internet een petitie opgesteld die door meer dan 1200 mensen werd ondertekend. Ook bij de BBC kwamen klachten over de uitspraken van Norton binnen. Na uiteindelijk 117 klachten te hebben geregistreerd besloot de Britse publieke omroep openlijk excuses aan te bieden voor het gedrag van haar 46 jarige presentator.

    BBCEurovisie Songfestival

    Reacties

  1. TV-TIP Spoorloos

    Spoorloos
    NPO 1 om 21:30 uur
    In deze laatste Spoorloos van het seizoen heeft Derk Bolt een lastige speurtocht voor de boeg. Rafael en zijn zusjes werden op jonge leeftijd geadopteerd uit Brazilië en hebben eigenlijk geen herinneringen meer aan hun moeder. Voor Derk is het een speciale zaak, want hierna neemt hij na dertig jaar (!) afscheid van zijn rol als presentator. Volgens KRO-NCRV is er geen ruimte meer voor de Spoorloos-veteraan in een opgefriste versie van het programma.

    TV-TIP Jekels Jacht

    Jekels Jacht
    NPO 2 om 22:17 uur
    Diederik Jekel laat in zijn nieuwe programma baanbrekende Nederlandse uitvindingen zien. In de eerste uitzending is Diederik van plan een radioshow te maken met dezelfde apparatuur als honderd jaar geleden. Tegenwoordig neem je zelf makkelijk een podcast op, maar Jekel laat zien hoe ontzettend moeilijk dit vroeger was. De komende weken vertelt hij onder andere over de uitvinding van de kunstnier, de brandslang én een voorloper van de elektrische auto.

    Interview