Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Glasvezel biedt in meer huishoudens Gigabit-internet

    Het aantal huishoudens in Nederland waar een maximale internetsnelheid van 1Gbps via een glasvezelnetwerk beschikbaar is, is sinds begin november toegenomen.
    Jarco Kriek
    6 november 2017
    comments 3
    Glasvezel biedt in meer huishoudens Gigabit-internet
    Foto ANP

    Internetaanbieder Tweak biedt via een glasvezelnetwerk in Boekel een abonnementsvorm met een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aan. Tweak biedt soortgelijke abonnementen in meer Nederlandse steden aan, waaronder Almere. Bij de meeste aanbieders van internetdiensten via glasvezel, waaronder KPN en T-Mobile Thuis, wordt een maximale symmetrische internetsnelheid van 500Mbps aangeboden.

     

    Kabelinternet

    Ziggo biedt aan zakelijke klanten een maximale internetsnelheid van 500Mbps. Bij consumentenabonnementen is het maximum 400Mbps. De kabelbedrijven Delta en Ziggo zijn wel bezig met de voorbereiding naar de overstap naar de DOCSIS 3.1-techniek. Delta is richting de consument op dit moment het meest concreet. In het voorjaar van 2018 wordt analoge tv- en radio op het Zeeuwse kabelnetwerk uitgeschakeld. De bandbreedte die hiermee vrijkomt, wordt voor het aanbieden van Gigabit-internet gebruikt. Ziggo gaat dezelfde weg in 2018 bewandelen, maar heeft hieraan nog geen concrete tijdsperiode gekoppeld.

    TweakglasvezelinternetGigabitReggefiberKPNZiggoDeltaDOCSIS 3.1kabelinternetsnelheidsymmetrisch

    Reacties

  1. TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

    Mr. Frank Visser doet uitspraak
    SBS6 om 20:30 uur
    Anna stoort zich enorm aan haar buurman Leo, en dan vooral aan de reusachtige bus die hij steeds pontificaal voor haar raam parkeert. Ondanks de klachten van Anna is Leo niet van plan om het voertuig ergens anders neer te zetten. Wat hem betreft staat hij keurig geparkeerd, en de buurvrouw heeft gewoon dikke pech. Viktor probeert tussen de ruziemakers te bemiddelen, en mr. Frank Visser slaat het wetboek erop na om te kijken of het verboden is om iemands uitzicht te verpesten.

    Interview