Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe techniek brengt supersnel symmetrisch internet naar kabel

    Kabelbedrijven als Ziggo en Delta kunnen in de toekomst symmetrische internetsnelheden van 1Gbps of meer gaan leveren. Een verbeterde versie van de DOCSIS 3.1 standaard moet hiervoor zorgen.
    Jarco Kriek
    4 november 2017
    comments 6
    Nieuwe techniek brengt supersnel symmetrisch internet naar kabel
    Foto ANP

    Terwijl Ziggo en Delta bezig zijn met voorbereidingen voor de overstap van DOCSIS 3 naar DOCSIS 3.1 heeft Cable Labs alweer een aanvulling op de standaard gepubliceerd. Met Full Duplex DOCSIS 3.1 kunnen kabelbedrijven via het eigen netwerk symmetrisch internet aanbieden met een maximale snelheid van 10Gbps. Cable labs is een consortium van kabelbedrijven dat zich met de ontwikkeling van DOCSIS bezighoudt.


    Uploadsnelheid

    Bij DOCSIS 3.1 kan een maximale downloadsnelheid van 10Gbps en een uploadsnelheid van 1 Gbps geleverd worden. Bij full Duplex DOCSIS 3.1 is zowel de down- als uploadsnelheid maximaal 10Gbps. Hierdoor kunnen kabelbedrijven een gelijke strijd aangaan met aanbieders die via glasvezel internet leveren. Het is onduidelijk of Ziggo en Delta in Nederland direct de stap van Full Duplex DOCSIS 3.1 gaan maken. Delta heeft inmiddels aangekondigd komend voorjaar naar DOCSIS 3.1 over te stappen. Ziggo is nog intern aan het testen. De verwachting is dat dit kabelbedrijf in de loop van 2018 de overstap maakt.

    DOCSISDOCSIS 3.1Full Duplex DOCSIS 3.1internetinternetsnelheiduploadsnelheiduploaddownloadsnelheidsymmetrischglasvezelZiggoVodafoneZiggoDelta

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview