Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC heeft voldoende voorraad Horizon mediabox

    UPC heeft voldoende voorraad om aan de verwachte vraag naar de nieuwe Horizon mediabox te kunnen voldoen. Dat stelt het kabelbedrijf aan Totaal TV.
    Jarco Kriek
    9 september 2012
    comments 0
    UPC heeft voldoende voorraad Horizon mediabox

    UPC heeft voldoende voorraad om aan de verwachte vraag naar de nieuwe Horizon mediabox te kunnen voldoen. Vanaf 27 september gaat men de Horizon mediabox standaard als HD-mediabox met harde schijf - ook wel HD-DVR genoemd - aan nieuwe klanten leveren.

    Dat laat Mark Giesbers – directeur marketing en content UPC Nederland – desgevraagd aan Totaal TV weten. Vanaf vrijdag 7 september 11.00 uur is de Horizon mediabox voor bestaande en nieuwe klanten van UPC telefonisch of via internet te bestellen.

    Vraag naar Horizon groot

    Duidelijk is wel dat de vraag naar de Horizon mediabox groot is. Al voor de officiële presentatie was de vraag van bestaande klanten van UPC zo groot dat men enige veranderingen in het plan van marktintroductie moest doorvoeren. Balan Nair – CTO bij moederbedrijf Liberty Global – verklapte aan broadcastinformatiedienst Broadband TV News dat in eerste instantie de marktintroductie voor 22 september in de agenda stond met een verkoopstart op 29 september. In deze tussenliggende periode zou men drieduizend Horizon mediaboxen bij VIP-klanten installeren. De grote vraag naar de Horizon mediabox in Nederland zorgde voor een versnelde marktintroductie en directe verkoopstart op 7 september.

    Verplichte installatie monteur

    Wie de Horizon mediabox gaat gebruiken, krijgt te maken met een verplichte installatie door een UPC-monteur. Tijdens deze installatie wordt niet alleen de nieuwe mediabox geïnstalleerd en aangesloten. Ook wordt de coaxbekabeling gecontroleerd en waar nodig vervangen. UPC lijkt op deze manier twee vliegen in één klap te willen vangen. Als eerste is het van groot belang dat de UPC Horizon bij klanten goed functioneert. Daarnaast weet men direct dan de coaxbekabeling in goede staat is. Dat kan in de toekomst een belangrijk onderdeel spelen bij vernieuwingen op het kabelnetwerk waarbij nieuwe bandbreedte besparende technieken een rol spelen. Daarbij kan in de iets verdere toekomst onder meer aan DVB-C2 gedacht worden.

    UPCHorizonmediaboxtweede schermiPhoneiPadlaptopPCiOSAndroid

    Reacties

  1. TV-TIP Das Boot

    Das Boot
    NPO 2 om 23:11 uur
    Kijkers waren huiverig toen er in 2018 een nieuwe serie verscheen met de titel Das Boot: al helemaal toen de serie als ‘opvolger’ van de Duitse oorlogsfilm uit 1981 werd gepresenteerd. Niet terecht, want hoewel de beklemmende voorganger niet wordt geëvenaard, is de serie wel een volwaardig nieuw verhaal. In het vierde seizoen heeft kapitein Buchner een groot probleem. Er bevindt zich een spion aan boord van zijn duikboot, en dat zorgt er langzaam voor dat de bemanningsleden elkaar naar de keel vliegen.

    Interview