Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Smartphone en tablet verslaan de tv in 2015 niet

    Uit Duits onderzoek blijkt dat het toenemende gebruik van smartphones en tablets in 2015 nauwelijks effect heeft gehad op de kijktijd naar televisieprogramma's. Jongeren haken wel af.
    Jan-Hein Visser
    31 december 2015
    comments 0
    Smartphone en tablet verslaan de tv in 2015 niet
    Foto: ANP
    Uit Duits onderzoek blijkt dat het toenemende gebruik van smartphones en tablets in 2015 nauwelijks effect heeft gehad op de kijktijd naar televisieprogramma's. Jongeren haken wel af.

    In het toonaangevende Europese land voor gebruik van media blijkt dat het gebruik van tv in 2015 stabiel bleef. Onderzoek van de AGF, een bureau dat televisiegebruik in kaart brengt, bracht aan het licht dat dit met gemiddeld twee minuten toenam. Dat is opvallend omdat de smartphone en tablet steeds populairder worden en van het gebruik van tv afleiden. Duidelijk is wel dat jongeren televisie steeds meer de rug toekeren en daar haken diverse omroepen ook op in. Zo verdwenen in België JIM en TMF en gaat begin volgend jaar BBC Thee online. De ARD en ZDF hebben concrete plannen voor een online jongerenkanaal. Twee lineaire themakanalen moeten daarvoor worden opgeofferd. Ook Viacom in de Benelux stopte met Teennick in de avond en kwam met Spike TV.
    JimTMFSpikeTeennickViacomARDZDFBBC Three

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:22 uur
    Danceformatie T-Spoon scoorde nooit een nummer 1-hit in Nederland, maar ging in 1997 wél de halve wereld over met de zomerhit Sex on the Beach. De groep haalde hoge noteringen in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland en haalde in Japan wél de nummer 1-notering. In de laatste aflevering van 90’s Dance vertellen alle betrokkenen over de bizarre tijden die aanbraken nadat ze een wereldhit scoorden met de ondeugende dance-classic. Zangeres Linda Estelle durfde haar ouders bijna niet te vertellen over het succes.

    TV-TIP The Survivor

    The Survivor
    RTL 7 om 20:25 uur
    De Poolse Harry Haft (Ben Foster) moet concentratiekamp Auschwitz overleven door letterlijk te vechten voor zijn leven. Een SS-officier dwingt hem om het op te nemen tegen zijn medegevangenen. Hij overleeft het kamp en gaat naar New York. Daar begint hij weer met boksen, in de hoop op bekendheid, zodat zijn geliefde hem terug kan vinden.

    Interview