Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BitTorrent via SmartTV in huiskamer

    In toekomstige internettelevisies van twintig fabrikanten komt BitTorrent beschikbaar. BitTorrent bevestigt dat met deze fabrikanten een overeenkomst is gesloten.
    Jarco Kriek
    23 november 2012
    comments 0
    BitTorrent via SmartTV in huiskamer

    In toekomstige internettelevisies van twintig fabrikanten komt BitTorrent beschikbaar. BitTorrent bevestigt dat met deze fabrikanten een overeenkomst is gesloten. De eerste tv-modellen komen nog dit jaar op de markt.

    Het is nog onduidelijk wie de fabrikanten zijn waarmee BitTorrent een overeenkomst heeft gesloten. Of de internettelevisies – ook wel SmartTV of connected tv genoemd – die BitTorrent gaan ondersteunen ook in Nederland verkocht gaan worden, is evenmin bekend.

    Vestel

    Broadband TV News gaat er vanuit dat in ieder geval tv-modellen van fabrikant Vestel BitTorrent gaan ondersteunen. Op de IFA beurs die dit jaar in Berlijn werd georganiseerd, toonde Vestel een prototype waarop BitTorrent aanwezig was. Vestel wordt ook in Nederland verkocht. Tevens levert Vestel aan andere tv-fabrikanten onderdelen voor hun tv-toestellen. Dat is onder meer voor het merk Loewe.

    Volledig BitTorrent-aanbod

    Op de internettelevisies komt een volledig BitTorrent-aanbod beschikbaar. Naast legale content bestaat dit ook uit van piraterij afkomstig en dus illegaal content.

    BitTorrentSmartTVSmart TVinternettelevisieconnected tvVestel

    Reacties

  1. TV-TIP Nederland op Film

    Nederland op Film
    NPO 2 om 22:07 uur
    Veel Nederlanders bewaarden tijdens de Tweede Wereld­oorlog een rol film, in afwachting van de bevrijding van ons land. Hierdoor zijn er bijzonder veel opnames van de laatste dagen van de oorlog. Het nieuwe seizoen van Nederland op Film start met een ‘bevrijdingsspecial’, waarin we zien hoe het einde van de oorlog in verschillende steden gevierd werd. Natuurlijk werd er gefeest, maar we zien ook hoe er meteen na de bevrijding rekeningen vereffend werden met collaborateurs.

    TV-TIP Bevrijdingsfestivals 2024

    Bevrijdingsfestivals 2024
    NPO 3 om 22:24 uur
    Bij Bevrijdingsdag hoort muziek, en dit jaar zijn Son Mieux, Claude, Flemming en Wende (Snijders) benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten vliegen van podium naar podium, en geven optredens op de verschillende festivals in Nederland. De muzikanten staan uitgebreid stil bij wat vrijheid voor ze betekent, en natuurlijk valt er ook te genieten van muziek en sfeerimpressies van de afgelopen feestdag.

    Interview